Borsa, Dipòsits Bancaris, Fons d'inversió

Tuesday, October 12, 2010

Bons de la Generalitat a 1 any al 4,75%

La Generalitat emetrà aviat bons a 1 any al 4,75%. Es una bona rendibilitat comparat amb les lletres del tresor, quina rendibilitat a la darrera subhasta de lletres a 12 mesos va ser del 1,908%. Per tant, la Generalitat ha de pagar 2,83 punts més que l'Estat. Els bons de la Generalitat seran més rendibles que els Bons del Tresor a 3 i 5 anys, que donen un rendiment del 2,5 i 2,9% respectivament, de la darrera subhasta. El Deute Public del Tresor Public espanyol dóna unes rendibilitats molt ajustades.

Penso que la Generalitat paga més per col.locar deute i això costa bastant car a la butxaca. Crec que la Generalitat ha d'estalviar més i treballar per conseguir un sistema de financiació a llarg termini, més estable i suficient. Pero sense oblidar que aquí no podem gastar més del que tenim garantit. Això o la independència, clar!

Com a producte per estalviar, em sembla bé perque no veig a la Generalitat declarant-se en fallida o suspensió de pagaments. Però les emisions de la Generalitat no estan sempre disponibles, o sigui que es interessante saber d'altres alternatives d'inversió com ara el diposits bancaris més rendibles.

2 comments:

kelp said...

Avui es posen a la venta, tenen una web i tot
http://www.bonsdelageneralitat.cat

Redactor said...

Mira, ara al 2011 es renova l'emissió. I de fet, ara que ho he provat, http://www.bonsdelageneralitat.cat ja no funciona.